Freitag, 30. März 2007

Hallo! Merhaba!

Wir haben uns gedacht, dass wir uns zuerst einmal vorstellen sollten.
Da wäre einmal Ulaş. Ulaş kommt aus der Türkei, genauer gesagt aus İstanbul. Sie hat in Ankara studiert und ist nun in Deutschland, genauer gesagt in Osnabrück, um ihre Doktorarbeit zu schreiben. 2002 hat sie im Berliner Goethe-Institut angefangen, deutsch zu lernen und.
Und dann wäre da noch Sabrina. Sie kommt aus Bünde in Deutschland und studiert seit ein paar Jahren in Osnabrück. Türkisch lernt sie erst seit etwa einem Jahr.
Kennengelernt haben wir uns vor knapp einem Jahr über das Tandem-Projekt des akademischen Auslandsamtes der Uni Osnabrück. Da hat das Amt gute Arbeit geleistet, denn neben dem eigentlichen Zweck unseres Austausches, sind wir dicke Freundinnen geworden :D

İlk olarak kendimizi tanıtmanın iyi olacağını düşündük.
Bir varmış bir yokmuş, bir tane Sabrina varmış. Sabrina Almanya'nın Bünde şehrindenmiş. Osnabrück'de üniversite hayatını roman çalışmaları ve eğitim bilimleri üstüne sürdürürken yaklaşık bir yıldır türkçe öğrenmeye başlamış. Rivayete göre; ispanyolcası ve fransızcası epey iyiymiş. 1 alırmış.
Bir tane de Ulaş varmış. İstanbullu ama Ankara'dan gelen Ulaş doktora çalışması için Osnabrück'ün yolunu tutmuş. Doktorasını İngilizce yazarmış, ama birkaç yıldır da almanca ile cebelleşir imiş. Berlin'de Alman Kültür'de almanca öğrenmeye başlamış.
Rivayete göre, 2002'de Berlin'de başka Tandem-Partner'leri de olmuş.
Biz Osnabrück Üniversitesi Uluslararası Danışma Ofisi aracılığı ile tanıştık ve yaklaşık bir yıldır Tandem ilişkimizi sürdürüyoruz. Bu Ofis çok güzel bir şey yaptı, dil değiş-tokuşluğu hedefinin yanısıra biz çok iyi arkadaşlar olduk : )

1 Kommentar:

Uang Gratis hat gesagt…

nice share.. keep posting.. thanks!
mencari uang di internet